Υπέρ του διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ.

«Ας λύσουμε τα προβλήματα συζητώντας, αλλά όλοι πρέπει να δουν και να καταλάβουν ότι δεν θα υποταχθούμε σε κανένα τετελεσμένο γεγονός, εξαναγκασμό ή πίεση», είπε μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους αρχηγούς των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και με τη συμμετοχή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Yaşar Güler.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Eμεις είμαστε υπέρ του διαλόγου, υπέρ των ειρηνικών διευθετήσεων, πολιτικών λύσεων, είμαστε υπέρ των συνομιλιών και των συναντήσεων. Να διεξαχθούν οι διερευνητικές συνομιλίες, να πραγματοποιηθούν οι συνομιλίες στο ΝΑΤΟ, οι συναντήσεις στο πλαίσιο μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης από τις οποίες οι δύο έγιναν στην Αθήνα και μία στην Άγκυρα. Να μιλήσουμε, να λύσουμε τα προβλήματα με συνομιλίες» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Ακάρ τόνισε πως «στην “Τουρκική δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” και γύρω από αυτήν, στις θάλασσες, όπως και στους αιθέρες, προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας , όπως και αδελφών μας στην Κύπρο. Δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης