Κόλαφος είναι το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της βρετανικής Βουλής για τον Αυστραλό μεγαλοεκδότη Ρούπερτ Μέρντοκ, το οποίο τον χαρακτηρίζει «ακατάλληλο για εκδότη και επικεφαλής ενός μιντιακού οργανισμού».

Το πόρισμα που εκδόθηκε στο πλαίσιο της διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα και καταλήγει στο συμπέρασμα αυτό εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο ο Μέρντοκ διαχειρίστηκε την όλη υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη της επιτροπής που ανήκουν στο κόμμα των Συντηρητικών εξέφρασαν τη διαφωνία τους με το τελικό πόρισμα, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και οι Εργατικοί συμφώνησαν.

Στο πόρισμα γίνεται σαφής αναφορά στην «εθελουσία τυφλότητα» του Μέρντοκ όσον αφορά στο σκάνδαλο και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την όλη κατάσταση μετά τις αποκαλύψεις.

«Με βάση τα γεγονότα και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην επιτροπή, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο Ρούπερτ Μέρντοκ δεν προσπάθησε να πληροφορηθεί για το εύρος του σκανδάλου και έκανε τα… στραβά μάτια σε όσα συνέβαιναν στην εταιρεία του και τις εκδόσεις του» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο πόρισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: tovima.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης