Προδοτική πράξη η συνομοσπονδία και η λύση δύο κρατών, δηλώνει ο γγ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, και καλεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να διαψεύσει τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Οποιοσδήποτε διανοηθεί να μας πάρει προς την κατεύθυνση της (λύσης) συνομοσπονδίας ή των δύο κρατών διαπράττει μία προδοτική πράξη», τονίζει ο Άντρος Κυπριανού, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου, και προσθέτει ότι τις δύο αυτές μορφές λύσης του Κυπριακού «το ΑΚΕΛ θα τις πολεμήσει με όλη του τη δύναμη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κυπριανού αναφέρει επίσης πως μιλάει με πάρα πολύ κόσμο, με διπλωμάτες, με ξένα πολιτικά πρόσωπα και όλοι αυτοί λένε, όπως υποστηρίζει, ότι «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συζητάει αυτά τα ζητήματα». Χαρακτηρίζει «ανεύθυνο και πρόχειρο» να συζητάει με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών χαλαρή ομοσπονδία τη στιγμή που, όπως λέει, δεν έχει επεξεργασμένη πρόταση για την αποκέντρωση εξουσιών και που σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού «έχει συγχυσμένα στο μυαλό του τις εξουσίες και τις αρμοδιότητες».

Ο κ. Κυπριανού διερωτάται για ποιο λόγο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν βγαίνει να διαψεύσει τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών σε μία σειρά ζητημάτων, που μας αφήνουν εκτεθειμένους.

Σε ερώτηση κατά πόσο συμφωνεί στο Κυπριακό με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο κ. Κυπριανού απάντησε ότι δεν συμφωνεί «με τη μόνιμη επωδό του κ. Νεοφύτου ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων». Ωστόσο, ο Άντρος Κυπριανού σημειώνει ότι «ο κ. Νεοφύτου τοποθετείται με τρόπο που θεωρώ ότι είναι θετικός, όμως, με ενδιαφέρει η ουσία, η κατάληξη». Συμφωνούμε, προσθέτει, σε ό,τι αφορά την ανάλυση, στην οποία προβαίνει για το ποια είναι η πραγματική κατάσταση στο νησί και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης , ο κ. Κυπριανού δηλώνει ότι ο Μουσταφά Ακιντζί «δεν έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του» και εκτιμά πως «σίγουρα θα είναι πολύ αρνητική εξέλιξη, στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας να βρεθεί κάποιος που δεν νιώθει πρώτα και κύρια Κύπριος και δεν ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα της Κύπρου».

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης