ΑΚΕΛ: Ζητεί πληροφορίες για τους συγγενείς του Αναστασιάδη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013, 17:23
ΑΚΕΛ: Ζητεί πληροφορίες για τους συγγενείς του Αναστασιάδη
Το ΑΚΕΛ κάλεσε τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη να ζητήσει την άμεση διερεύνηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες για προνομιακή πληροφόρηση συγγενικών του προσώπων, πριν από το «κούρεμα» των καταθέσεων στις τράπεζες, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης.

Το μέλος της οικογένειας του συμπέθερου του προέδρου της Δημοκρατίας, Νέλλη Λούτσιου, ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης της Τράπεζας Κύπρου προέβη στην αποκάλυψη ότι η ίδια είχε ενημερωθεί από την οικογένεια Λούτσιου ότι στο Eurogroup της 15ης Μαρτίου θα αποφασιζόταν το «κούρεμα» των καταθέσεων.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος , Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι «η κυβέρνηση δεν σχολιάζει κουτσομπολιά και φαντασιώσεις».

Ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης κατά την κατάθεση του στην Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία, επιχείρησε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία και απαντήσεις για το κατά πόσον γνώριζαν εξ αγχιστείας συγγενείς του αναφορικά στην απόφαση του Eurogroup. «Τα στοιχεία αυτά είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση οποιουδήποτε», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Πικής, δεν επέτρεψε στον πρόεδρο Αναστασιάδη να αναφερθεί στο θέμα, λέγοντας ότι δεν αποτελούσε αντικείμενο εξέτασης από την Επιτροπή.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013, 17:27