Κινηματογραφική ληστεία στο Παρίσι

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016, 12:35
Κινηματογραφική ληστεία στο Παρίσι
Θύματα ληστείας έπεσαν δύο γυναίκες από το Κατάρ, οι οποίες είχαν μόλις φθάσει αεροπορικώς στο αεροδρόμιο του Μπουρζέ, βόρεια του Παρισιού.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο οδηγός του οχήματος όπου επέβαιναν κινούνταν σε αυτοκινητόδρομο κοντά στις πύλες της πρωτεύουσας.

Στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που εξυπηρετεί τα αεροδρόμια του Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ και του Μπουρζέ πραγματοποιούνται συχνά ληστείες, με στόχο πολυτελή αυτοκίνητα σε μποτιλιαρίσματα ή ξένους που υποτίθεται ότι μεταφέρουν σημαντικά ποσά σε μετρητάΔύο άνδρες με κουκούλες υποχρέωσαν τον οδηγό μιας Bentley που τις μετέφερε να βγει από τον αυτοκινητόδρομο και να σταματήσει. Αφού έριξαν δακρυγόνα στις δύο γυναίκες, ηλικίας περίπου 60 ετών, και στον οδηγό τους, άρπαξαν «ό,τι υπήρχε μέσα στο αυτοκίνητο: κοσμήματα, ρούχα, αποσκευές... αξίας τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που εξυπηρετεί τα αεροδρόμια του Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ και του Μπουρζέ πραγματοποιούνται συχνά ληστείες, με στόχο πολυτελή αυτοκίνητα σε μποτιλιαρίσματα ή ξένους που υποτίθεται ότι μεταφέρουν σημαντικά ποσά σε μετρητά.

Τον Οκτώβριο, ένα ταξί μέσα στο οποίο βρισκόταν ο Φιλίπ Ζινεστέ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας καταστημάτων με χαμηλές τιμές Gifi, δέχθηκε επίθεση καθώς έβγαινε από το αεροδρόμιο του Μπουρζέ από τρεις άνδρες, οι οποίοι έκλεψαν αποσκευές επιβατών η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 100.000 ευρώ.

Η σήραγγα του Λαντί, βόρεια πύλη προς την πρωτεύουσα, παρακολουθείται ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής. Τον Απρίλιο του 2015, τρεις άγνωστοι έκλεψαν εκεί κοσμήματα αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ από συλλέκτρια κορεατικής τέχνης, αφού έσπασαν τα παράθυρα του ταξί στο οποίο επέβαινε.

Στις αρχές Νοεμβρίου, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε μια δέσμη μέτρων και αποδέσμευση πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για την υπεράσπιση του τουρισμού, ενός τομέα που έχει δεχθεί πλήγματα από επιθέσεις και ληστείες, όπως αυτή σε βάρος της Κιμ Καρντάσιαν που έγινε στην πρωτεύουσα.

Η κύρια πτυχή των μέτρων (ύψους 15 εκατ. ευρώ) αφορά στην ασφάλεια των τουριστών, κυρίως στην περιφέρεια του Παρισιού. Πολλές τουριστικές περιοχές θα εξοπλιστούν με κάμερες επιτήρησης, ιδιαίτερα σε τομείς όπου έχουν σημειωθεί ληστείες, όπως η σήραγγα του Λαντί ή τα ξενοδοχεία στο Παρίσι και την περιφέρειά του.

O αυτοκινητόδρομος Α1 όπου σημειώθηκε η ληστεία-μαμούθΔιαβάστε επίσης:

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016, 14:33