Επτά άνθρωποι πνίγηκαν καθώς κύμα καύσωνα πλήττει την Αυστραλία με αποτέλεσμα πλήθη ανθρώπων να σπεύδουν στις παραλίες για να δροσιστούν, ενώ μια τροπική καταιγίδα στον βορρά απειλεί να μετατραπεί σε τυφώνα μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Πέντε από τους θανάτους σημειώθηκαν στη νοτιοανατολική Πολιτεία της Βικτόρια από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και χθες, Σάββατο. Ένας Νοτιοκορεάτης έχασε τη ζωή του ανήμερα των Χριστουγέννων στη διάρκεια κατάδυσής του σε λίμνη στην ανατολική Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας ενώ ένας άλλος άνδρας έχασε τη ζωή του ενώ έκανε σερφ στην παραλία Σάνσαϊν της ανατολικής Πολιτείας Κουίνσλαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ και επτά ημέρες οι θερμοκρασίες υπερβαίνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Αυστραλία και μέχρι την αραιοκατοικημένη κεντρική έρημο και τις πολυάνθρωπες ανατολικές παραλιακές Πολιτείες, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει πως η ζέστη θα συνεχιστεί έπειτα από μια σύντομη ανάπαυλα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στην προειδοποίηση για «ακραίο κύμα καύσωνα» περιλαμβάνεται η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, το Σίδνεϊ, όμως άλλες παραλιακές πόλεις όπως το Χόμπαρτ, η Αδελαΐδα και η Μελβούρνη δροσίζονται από θαλασσινούς ανέμους.

Στο πλαίσιο αυτού του τελευταίου κύματος καύσωνα, θερμοκρασία ρεκόρ καταγράφηκε την Πέμπτη στο Μαρμπλ Μπαρ της πλούσιας σε μεταλλεύματα περιφέρειας Πιλμπάρα της δυτικής Αυστραλίας, όπου ο υδράργυρος έθφασε τους 49,3 βαθμούς Κελσίου — πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από το 1999 που άρχισε να λειτουργεί εκεί μετεωρολογικός σταθμός. Τον Δεκέμβριο αρχίζει το καλοκαίρι στο Νότιο Ημισφαίριο και στο βόρειο τμήμα της χώρας σημειώνονται τροπικές καταιγίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα χαμηλό βαρομετρικό έχει σχηματισθεί στα ανοικτά της ακτής της βόρειας Πολιτείας Κουίνσλαντ και η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει πως έχει μερικές πιθανότητες να εξελιχθεί μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες σε τυφώνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης