Ακριβότερα τα εισιτήρια για τους τουρίστες στη Ρώμη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011, 17:33
Ακριβότερα τα εισιτήρια για τους τουρίστες στη Ρώμη

Μετά την έγκριση του «φόρου παραμονής» για τους τουρίστες -από ένα μέχρι και τρία ευρώ την ημέρα- το δημοτικό συμβούλιο της ιταλικής πρωτεύουσας υπερψήφισε και αύξηση των εισιτηρίων των μουσείων, για τους επισκέπτες που δεν διαμένουν μόνιμα στη Ρώμη.

Από χθες, οι τουρίστες πληρώνουν ένα ευρώ παραπάνω από τους ντόπιους, για να επισκεφθούν τα δημοτικά μουσεία της Αιώνιας Πόλης. Στο πιο γνωστό, το μουσείο «Καπιτολίνι», που φιλοξενεί και πολλά ρωμαϊκά αντίγραφα ελληνικών αγαλμάτων, η είσοδος για τους πολίτες της Ρώμης κοστίζει 7,5 ευρώ, ενώ για τους τουρίστες 8,5 ευρώ.

Η ίδια διαφορά -ενός ευρώ- ισχύει για το μουσείο που βρίσκεται στην ιστορική συνοικία Τραστέβερε, για τον μουσειακό χώρο του πρώην κέντρου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας «Μοντεμαρτίνι» και για την «Ara Pacis» (Βωμό της Ειρήνης).

Οι μόνιμοι κάτοικοι της πόλης θα πρέπει να επιδεικνύουν στην είσοδο την ταυτότητά τους, η οποία έχει εκδοθεί από τον δήμο της πρωτεύουσας. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας Zetema, που διαχειρίζονται την προβολή των πολιτιστικών αγαθών της πόλης, εξηγούν ότι «η τιμή των εισιτηρίων είχε μείνει αμετάβλητη επί αρκετά χρόνια και χρειαζόταν, πλέον, μια προσαρμογή στο κόστος ζωής». Με τον τρόπο αυτό, ο δήμος της Ρώμης ελπίζει να εξασφαλίσει ένα σημαντικό επιπλέον έσοδο.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011, 18:11