Η συναυλία έπρεπε να ξεκινήσει στις δέκα το βράδυ, όμως στην σκηνή δεν εμφανιζόταν ο τραγουδιστής Ζουλού του ιταλικού αριστερού συγκροτήματος «99 Posse».

Οι φανατικοί θαυμαστές περίμεναν στωικά να ακούσουν τα επαναστατικά τραγούδια που άφησαν ιστορία στην ιταλική μουσική σκηνή, ωστόσο καμία γνωστή μελωδία δεν ακουγόταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ώρα, λοιπόν, που το κοινό ανέμενε με ενθουσιασμό, ο τραγουδιστής και ο τεχνικός του συγκροτήματος δέχονταν βίαιη επίθεση από ομάδα ακροδεξιών στο πάρκινγκ του χώρου όπου θα έδιναν τη συναυλία.

«Περίπου είκοσι άνθρωποι με σύμβολα της ακροδεξιάς μας επιτέθηκαν με ζώνες και άλλα αντικείμενα», γράφει η ανακοίνωση του γκρουπ που ζητά συγγνώμη από τους θαυμαστές του για την ακύρωση της συναυλίας.

Ο Ζουλού που τραγουδά το γνωστό στην Ιταλία «Rigurgito antifascista» χαρακτηρίζοντας τους φασίστες «θρασύδειλους, ικανούς να δείχνουν ισχυροί μόνο ως ομάδα», υποστηρίζει πως η ασφάλεια του συναυλιακού χώρου απώθησε τους ακροδεξιούς, με αποτέλεσμα τα θύματα να φέρουν μόνο αμυχές και μώλωπες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αποφασίσαμε να μην υποβάλουμε μήνυση γιατί πιστεύουμε ότι ο αντιφασισμός δεν εφαρμόζεται στα δικαστήρια που αθωώνουν τον Στέφανο Κούκι (νεαρός που έχασε τη ζωή του στα κρατητήρια από αστυνομικούς, σύμφωνα με την οικογένειά του)» υποστηρίζει το συγκρότημα.

Στην ανακοίνωση, μάλιστα, γίνεται λόγος και για τον θάνατο του 18χρονου Γάλλου έπειτα από επίθεση ακροδεξιών, τονίζοντας πως το φαινόμενο του φασισμού στην Ευρώπη αυξάνεται ανησυχητικά.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης