Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ καλωσόρισαν σήμερα τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Βερολίνο για τον σχηματισμό ενός νέου κυβερνητικού μεγάλου συνασπισμού αριστεράς-δεξιάς και χαιρέτισαν την από καιρό αναμενόμενη ανακοίνωση λέγοντας πως δίνει ώθηση στην ΕΕ ως σύνολο.

«Συμφωνία συνασπισμού στη Γερμανία: καλά νέα και για την Ευρώπη!», έγραψε στο Twitter ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τιμώ το εποικοδομητικό πνεύμα των φίλων μου από το SPD», πρόσθεσε ο γάλλος σοσιαλιστής, αναφερόμενος στους Σοσιαλδημοκράτες που συμφώνησαν να ανανεώσουν τον συνασπισμό υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ παρά τις ανησυχίες ότι αυτό θα μπορούσε να υπονομεύσει την εκλογική τους βάση.

Ο γερμανός προσωπάρχης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Μάρτιν Σελμάιρ, χαιρέτισε επίσης τη συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης με επικεφαλής τους Χριστιανοδημοκράτες, στο κόμμα των οποίων ανήκει και ο ίδιος.

«Μια συμφωνία 170 σελίδων για 4 χρόνια, που ανοίγει με ένα ισχυρό κεφάλαιο για την Ευρώπη και έχει πολυάριθμες αναφορές στο πλαίσιο της ΕΕ σε όλα τα κατά τομείς κεφάλαια», έγραψε στο Twitter ο Σελμάιρ και συνόδευσε το μήνυμα με τις σημαίες της Γερμανίας και της ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος ηγείται των κεντροδεξιών συμμάχων της Μέρκελ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έγραψε στο Twitter: «Καλό σινιάλο από το Βερολίνο προς τον λαό και ολόκληρη την Ευρώπη: η μελλοντική γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμβάλει για μια ισχυρότερη και καλύτερη Ευρώπη. Αυτή είναι μια ξεκάθαρη φιλοευρωπαϊκή άποψη και μια απάντηση στους λαϊκιστές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης