Τούρκοι και Ρώσοι αξιωματούχοι κατέληξαν ευρέως σε συμφωνία όσον αφορά στις λεπτομέρειες μιας εκεχειρίας στην περιοχή του Ιντλίμπ στη Συρία κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχαν στην Άγκυρα, σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με δηλώσεις του που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία και η Ρωσία συμφώνησαν ότι η εκεχειρία αυτή έχει στόχο να σταματήσει μια κλιμάκωση της βίας στο Ιντλίμπ. Ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στην Άγκυρα αυτή την εβδομάδα για να συζητήσει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας αυτής, στην οποία περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός διαδρόμου ασφάλειας και η πραγματοποίηση κοινών περιπολιών στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο Μ4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ακάρ σημείωσε ότι οι συνομιλίες με τους Ρώσους συνεχίζονται και ότι όλες οι τουρκικές δυνάμεις παραμένουν στο Ιντλίμπ. Η Τουρκία θα συνεχίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στο Ιντλίμπ αν παραβιαστεί η εκεχειρία, πρόσθεσε ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας προειδοποίηση την οποία διατύπωσε χθες και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης