Αξιωματούχος ΗΠΑ: Το Ισραήλ ήταν η πηγή των πληροφοριών προς τη Ρωσία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017, 00:57
Αξιωματούχος ΗΠΑ: Το Ισραήλ ήταν η πηγή των πληροφοριών προς τη Ρωσία
Οι απόρρητες πληροφορίες που αποκάλυψε ο Πρόεδρος Τραμπ σε συνάντησή του την περασμένη εβδομάδα με Ρώσους αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο δόθηκε από το Ισραήλ, σύμφωνα με πρώην Αμερικανό αξιωματούχο. Όπως μετέδωσαν οι New York Times, η αποκάλυψη αυτή προσθέτει μια πιθανή διπλωματική επιπλοκή στο ήδη βεβαρυμμένο κλίμα.

Το Ισραήλ είναι ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών και ένας σημαντικός συλλέκτης πληροφοριών στη Μέση Ανατολή. Η πληροφορία ότι ο Τραμπ αποκάλυψε μερικές από τις πιο ευαίσθητες πληροφορίες του Ισραήλ στους Ρώσους θα μπορούσε να βλάψει τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης, εγείρει το ενδεχόμενο να μεταδοθούν οι πληροφορίες στο Ιράν, το στενό σύμμαχο της Ρωσίας και την κύρια απειλή του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν επιβεβαιώνουν ότι ήταν η πηγή των πληροφοριών που μοιράστηκε ο Τραμπ.

Ο Ισραηλινός πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες Ron Dermer, μιλώντας στους New York Times, επιβεβαίωσε ότι οι δύο χώρες θα διατηρήσουν τη στενή τους σχέση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Το Ισραήλ έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη σχέση ανταλλαγής πληροφοριών με τις Ηνωμένες Πολιτείες και προσβλέπει στην εμβάθυνση αυτής της σχέσης στα επόμενα χρόνια υπό τον Πρόεδρο Trump», δήλωσε ο Dermer.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017, 00:59