Επίθεση ενόπλων σημειώθηκε στο ξενοδοχείο L’Etoile du Sud στο παραθαλάσσιο θέρετρο Γκραν Μπασάμ της Ακτής Ελεφαντοστού, όπου συχνάζουν υπήκοοι χωρών της Δύσης και βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων ανατολικά του Αμπιτζάν.

Αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters αναφέρουν ότι τέσσερις ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον τουριστών που βρίσκονταν στην παραλία. Σύμφωνα με την κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας, μεταξύ των θυμάτων είναι πέντε άνδρες, πέντε γυναίκες και ένα παιδί, εκ των οποίων οι 4 είναι Ευρωπαίοι. Συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί 12 θύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τέσσερις άνδρες ήταν πολύ βαριά οπλισμένοι με πυροβόλα και χειροβομβίδες. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρη η τύχη τους, δηλαδή αν ξέφυγαν από το σημείο πριν καταφθάσουν οι αρχές.

Αστυνομικοί καταφθάνουν στο σημείο της επίθεσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο Reuters έκανε λόγο για επτά νεκρούς. “Είδα επτά νεκρούς και τους έχω φιλμάρει. Υπήρχαν τέσσερις ένοπλοι. Κολουμπούσα όταν ξεκίνησε (η επίθεση) και έτρεξα μακριά”, δήλωσε ο Νταμάν Κίμα που έδειξε το βίντεο με τους νεκρούς στο Reuters. Ο ίδιος τράβηξε και φωτογραφίες από χειροβομβίδες και πολεμοφόδια που άφησαν πίσω τους οι δράστες της επίθεσης.

Βίντεο που τράβηξε τουρίστας λίγο μετά την αιματηρή επίθεση:

Η επίθεση σημειώνεται σχεδόν δύο μήνες μετά από την επίθεση ισλαμιστών σε ξενοδοχείο της Ουαγκαντούγκου στην γειτονική Μπουρκίνα Φάσο με δεκάδες νεκρούς, γεγονός που ενίσχυσε τις ανησυχίες για την εξάπλωση της ισλαμιστικής βίας στις χώρες της δυτικής Αφρικής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης