Το περιβαλλοντικό δικηγορικό γραφείο ClientEarth το οποίο έχει την έδρα του στο Λονδίνο, όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση αναμένεται να μηνύσει για μια ακόμη φορά τη βρετανική κυβέρνηση για τα σχέδιά της σχετικά με την αντιμετώπιση της παράνομης ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η δικηγορική εταιρεία μεταξύ άλλων υπογραμμίζει πως τα σχέδια τα οποία δημοσιεύθηκαν στις αρχές Μαΐου περιείχαν «σημαντικά ελαττώματα» και έτσι αποφάσισε στείλει τη σχετική επιστολή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ζητώντας βελτιώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι σημειώνεται πως έχουν αρνηθεί το αίτημα και έτσι οδήγησαν τη νομική ομάδα να καλέσει εκ νέου την κυβέρνηση στο Ανώτατο Δικαστήριο, σύμφωνα με τους δικηγόρους.

Η κυβέρνηση με αυτή την κίνηση της εταιρείας αναγκάστηκε να δημοσιεύσει τα σχέδιά της για την αντιμετώπιση των παράνομων επιπέδων επιβλαβών ρύπων διοξειδίου του αζώτου, μετά την προηγούμενη δικαστική απόφαση που έκρινε ότι δεν ήταν επαρκείς, οι προηγούμενες προσπάθειες που είχαν καταγραφεί.

«Έχουμε εξετάσει τις λεπτομέρειες των σχεδίων για την ποιότητα του αέρα που δημοσίευσε η κυβέρνηση», τόνισε κατά τη διάρκεια δηλώσεών του ο διευθύνων σύμβουλος της ClientEarth, Τζέιμς Θόρντον ενώ παράλληλα σημείωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βρήκαμε μερικές σημαντικές ατέλειες. Ο νόμος απαιτεί το τελικό σχέδιο να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση σε νομικά επίπεδα το συντομότερο δυνατό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης