Ιάπωνες αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν σήμερα τέσσερις νέες μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων εκτός της Κίνας συνεχίζει να αυξάνεται.

Ένα από τα νέα κρούσματα είναι μια γυναίκα ηλικίας στα 60 της που διδάσκει σε Γυμνάσιο στη νομαρχία Τσίμπα, ανατολικά του Τόκιο, σύμφωνα με αξιωματούχο της νομαρχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γυναίκα παρουσίασε για πρώτη φορά συμπτώματα στις 12 Φεβρουαρίου και νοσηλεύθηκε στις 19 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης. Πήγε στη δουλειά της ενώ είχε συμπτώματα, έτσι η τοπική διοίκηση θα κλείσει το σχολείο της για δύο ημέρες από τις 25 Φεβρουαρίου.

Το δεύτερο κρούσμα είναι μια γυναίκα ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών, επίσης στη νομαρχία Τσίμπα, η οποία νοσηλεύθηκε, όμως δεν εμφανίζει συμπτώματα, δήλωσε ο νομαρχιακός αξιωματούχος.

Δεν υπάρχει σχέση ανάμεσα στις δύο γυναίκες και δεν έχει επιβεβαιωθεί το πώς προσβλήθηκαν από τον ιό, δήλωσε ο αξιωματούχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλα δύο κρούσματα, ένας άνδρας στα 60 του και ένας άλλος στα 50 του, επιβεβαιώθηκαν επίσης στη νομαρχία Κουμαμπότο της νότιας Ιαπωνίας.

Στην Ιαπωνία, 99 άνθρωποι έχουν πλέον διαγνωσθεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό, ο οποίος έχει σκοτώσει περισσότερους από 2.300 ανθρώπους στην ηπειρωτική Κίνα.

Περισσότερα από 600 κρούσματα έχουν επίσης αναφερθεί στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που βρισκόταν σε καραντίνα για περισσότερο από δύο εβδομάδες στα ανοικτά της Γιοκοχάμα. Δύο ηλικιωμένοι επιβάτες απεβίωσαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων από τον ιό στην Ιαπωνία σε τρεις.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης