Αλλαγές στην αστυνομία ζητεί ο αδελφός του Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε από αστυνομικό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015, 23:20
Αλλαγές στην αστυνομία ζητεί ο αδελφός του Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε από αστυνομικό
Την ελπίδα ότι η δολοφονία του 50χρονου Αφροαμερικανού που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες λευκού αστυνομικού, στο Νορθ Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, θα οδηγήσει σε αλλαγές στην αστυνομία, την οποία κατέστησε υπόλογη για την τραγωδία που ζει η οικογένειά του, εξέφρασε ο αδελφός του θύματος.

Στο βίντεο που πρόλαβε να τραβήξει ένας αυτόπτης μάρτυρας διακρίνεται ο αστυνομικός Μάικλ Σλάγκερ, 33 ετών, να πυροβολεί και να σκοτώνει τον Ουόλτερ Σκοτ, ο οποίος προσπαθεί να γλιτώσει τρέχοντας.

Ο αστυνομικός πυροβόλησε οκτώ φορές και οι πέντε από τις σφαίρες του πέτυχαν τον 50χρονο.

Ο Μάικλ Σλάγκερ συνελήφθη, του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία, με αποτέλεσμα να αποταχθεί από την αστυνομία.

«Οι αστυνομικοί πρέπει να δίνουν λογαριασμό και να σκέφτονται δυο φορές προτού να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους για να σκοτώσουν ανθρώπους», είπε ο αδελφός του Ουόλτερ Σκοτ, Άντονι.

«Θα πρέπει να το σκέφτονται καλά πριν αφαιρέσουν τη ζωή κάποιου με τόσο ηλίθιο τρόπο, πριν σκοτώσουν έναν άνθρωπο», συνέχισε, τονίζοντας ότι «Κάτι πρέπει να γίνει».

Ο αστυνομικός είχε σταματήσει τον Σκοτ για έναν απλό έλεγχο της τροχαίας. Οι δύο άνδρες όμως ήρθαν σε αντιπαράθεση, όπως αφηγήθηκε ο αυτόπτης μάρτυρας που βιντεοσκόπησε τη σκηνή.

Ο δήμαρχος του Νορθ Τσάρλεστον, ο Κιθ Σάμεϊ, υποσχέθηκε ότι οι αστυνομικοί θα εξοπλιστούν με μικροκάμερες, ώστε να διευκολύνονται οι έρευνες παρόμοιων περιστατικών.

Η κηδεία του Ουόλτερ Σκοτ, που ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών, θα γίνει το Σάββατο. Την Τετάρτη οργανώθηκαν ειρηνικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας καθώς και μια αγρυπνία στη μνήμη του.

Από την άλλη, υποστηρικτές του αστυνομικού έχουν οργανώσει έναν διαδικτυακό έρανο, καθώς ο Σλάγκερ έχει δύο θετά παιδιά και η σύντροφός του είναι έγκυος. Επιδιώκουν να συγκεντρωθεί το ποσό των 5.000 δολαρίων μέσω του ιστοτόπου Indiegogo, όμως μέχρι σήμερα το απόγευμα είχαν κατατεθεί μόνο 541 δολάρια από 22 ανθρώπους.

«Μολονότι ο Σλάγκερ μπορεί να έκανε λάθη, προστάτευε την κοινότητα. Παρακαλούμε, βοηθήστε όπως μπορείτε. Υπηρέτησε πέντε χρόνια στην αστυνομία του Νορθ Τσάρλεστον πριν τον εκδιώξουν», γράφουν οι υποστηρικτές του.

Πάντως, ένας άλλος ιστότοπος συμμετοχικής χρηματοδότησης, ο GoFundMe, δεν επέτρεψε να γίνει έρανος για τον αστυνομικό, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο παραβιάζει τους όρους λειτουργίας του.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Η αμερικανική αστυνομία κατηγορείται ότι πατά εύκολα τη σκανδάλη, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015, 12:30

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015, 23:20