Σταμάτησε η διαρροή από την πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου Kulluk της Shell, η οποία προσέκρουσε σε στεριά κατά τη ρυμούλκησή της από την Αρκτική προς την Αλάσκα πριν από λίγες ημέρες, γεγονός που καθιστά ευκολότερη τη διαδικασία ρυμούλκησης, όπως ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Τετάρτης αξιωματούχοι.

Έξι εμπειρογνώμονες επωφελήθηκαν από τη μικρή βελτίωση του καιρού για να προσεγγίσουν το κατάστρωμά της, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής Ακτοφυλακής, Πολ Μέλερ. Τη Δευτέρα, η πλατφόρμα προσέκρουσε στη στεριά, όταν το παγοθραυστικό που τη ρυμουλκούσε υπέστη μηχανική βλάβη εν μέσω καταιγίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλατφόρμα Kulluk, διαμέτρου 81 μέτρων, μετέφερε 540.000 λίτρα diesel και 45.000 λίτρα πετρελαίου λίπανσης, δήλωσε η Ντάρσι Σενκλέρ, εκπρόσωπος του κέντρου διοίκησης της Ακτοφυλακής που έχει αναλάβει τον χειρισμό του ατυχήματος. Τα 18 μέλη του πληρώματος της – αξίας 290 εκατομμυρίων δολαρίων – πλατφόρμας της Shell διασώθηκαν. Την πλατφόρμα ρυμουλκούσαν προς το Σιάτλ για συντήρηση, όταν προσέκρουσε στη στεριά στην ανατολική ακτή του ακατοίκητου νησιού Σιτκαλιντάκ στον Κόλπο της Αλάσκας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης