Αποχωρεί, ύστερα από σχεδόν οκτώ χρόνια στην ηγεσία της McDonald’s, ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής αλυσίδας εστιατορίων κ. Τζιμ Σκίνερ, ο άνθρωπος ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα έπειτα από την αιφνίδια αποχώρηση δύο προκατόχων του και κατάφερε να εξομαλύνει τη λειτουργία του ομίλου, λειτουργώντας ως σταθεροποιητικός παράγων.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, ο 67χρονος κ. Σκίνερ θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος Ιουνίου, παραδίδοντας τη… σκυτάλη στον σημερινό εκτελεστικό διευθυντή (COO) κ. Ντον Τόμσον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 48χρονος Αφροαμερικανός νέος CEO θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Ιουλίου και θα προσπαθήσει να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του προκατόχου του, μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικής αβεβαιότητας και αυξανόμενου κόστους πρώτων υλών. Η αναβάθμισή του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου δεν προκάλεσε, πάντως, έκπληξη και θεωρήθηκε από τους αναλυτές ως ομαλή διαδοχή.

Ο κ. Τζιμ Σκίνερ, ο οποίος ηγήθηκε της McDonald’s από τον Νοέμβριο του 2004, όπως έγινε γνωστό, θα αποχωρήσει και από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Η αποχώρηση του 67χρονου μάνατζερ δεν προκάλεσε αιφνιδιασμό, αν και συνέβη νωρίτερα από το αναμενόμενο, ενώ επισήμως η εταιρεία δεν έδωσε κάποια εξήγηση. Ο κ. Σκίνερ θεωρείται ο άνθρωπος που έδωσε νέα πνοή στην εταιρεία και είναι ενδεικτικό ότι στη διάρκεια της θητείας του η μετοχή της υπερτριπλασιάστηκε.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
Πηγή: kerdos

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης