Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν: «Έχω εμπιστοσύνη σε μία κοινή Ευρώπη»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017, 04:13
Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν: «Έχω εμπιστοσύνη σε μία κοινή Ευρώπη»
Ο πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν κάλεσε τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους στην ευρωπαϊκή ιδέα και να μην αφήσουν ελεύθερο το πεδίο στους ευρωφοβικούς και τους «παλιούς εθνικισμούς».

«Είμαι πεπεισμένος, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία στο ημικύκλιο αυτό, ότι η προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και η απόρριψη του άλλου και του ξένου, καθώς και ο περιορισμός των θεμελιωδών ελευθεριών από τους νέους τοίχους και τους παλιούς εθνικισμούς δεν θα επιλύσει κανένα πρόβλημα, αλλά αντιθέτως θα δημιουργήσει νέα» δήλωσε από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο φιλελεύθερος οικολόγος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, η εκλογή του οποίου στην αυστριακή προεδρία, μαζί με την ήττα του ακροδεξιού αντιπάλου του, υπήρξε το μοναδικό θετικό γεγονός των τελευταίων πολλών μηνών και έγινε δεκτή με ανακούφιση στις ευρωπαϊκές χώρες.

«Μπορούμε να αγωνισθούμε για την Ευρώπη και έτσι να πείσουμε τους ανθρώπους παρά να αφήσουμε ελεύθερο το έδαφος στους ευρωφοβικούς. Οι πολύ νέοι ψηφοφόροι θέλουν να τοποθετήσουν το μέλλον τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε αναφέροντας ως παράδειγμα τη δική του εκλογή.

«Έχω εμπιστοσύνη σε μία κοινή Ευρώπη, στην οποία οι θεμελιώδεις αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθερία, η ισότητα και η αδελφοσύνη -ίσως θα μπορούσαμε σήμερα να πούμε η αλληλεγγύη- έχουν βαθιές ρίζες, όπου λαμβάνουμε σοβαρά υπ' όψιν την κλιματική αλλαγή, όπου τα εναλλακτικά γεγονότα μπορούν να διαχωριστούν από την αλήθεια» επεσήμανε.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017, 04:14