Ένταση επικρατεί σήμερα στο Πακιστάν. Ένοπλοι ταλιμπάν επιτέθηκαν σε τρία αστυνομικά τμήματα στη Λαχώρη, ενώ αυτοκίνητο με εκρηκτικά εξερράγη έξω από άλλο αστυνομικό τμήμα στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Και όλα αυτά, ύστερα από μια εβδομάδα βίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν πάνω από 100 άνθρωποι, και λίγες μέρες πριν την αναμενόμενη επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων εναντίον των Πακιστανών Ταλιμπάν στο Νότιο Ουαζιριστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πρώτη επίθεση στο τοπικό αρχηγείο της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ερευνών της αστυνομίας, στη Λαχώρη, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 11 άνθρωποι. Ένας από τους νεκρούς ήταν μεταξύ των δραστών. Ένοπλοι επιτέθηκαν επίσης σε κέντρο εκπαίδευσης αστυνομικών στην περιοχή, αλλά δεν δόθηκαν πληροφορίες για απώλειες. Εγχώρια ΜΜΕ μετέδωσαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για ακόμα μία επίθεση. Τις επιθέσεις έκαναν ταυτόχρονα περίπου 20 ένοπλοι.

Στο ίδιο κτίριο της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ερευνών, τον Μάρτιο του 2008, είχε σημειωθεί επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας, που είχε στοιχίσει 21 ζωές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα σήμερα, καμικάζι που οδηγούσε παγιδευμένο όχημα το πυροδότησε έξω από αστυνομικό τμήμα στην Κοχάτ με αποτέλεσμα 10 άνθρωποι να σκοτωθούν. «Ανάμεσα στους νεκρούς είναι μερικοί μαθητές», δήλωσε αστυνομικός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης