Οι αρχές της Γουατεμάλας προσήγαγαν δύο γυναίκες οι οποίες πέταξαν αλεύρι στο πρόσωπο της αντιπροέδρου της χώρας Ροξάνα Μπαλντέτι, αμέσως μετά την ομιλία της κατά τη διάρκεια κυβερνητικής διάσκεψης στο Εθνικό Θέατρο.

Οι γυναίκες πλησίασαν την Μπαλντέτι όταν εκείνη κατευθυνόταν προς την έξοδο του Θεάτρου και της πέταξαν αλεύρι. Άμεσα, οι άνδρες ασφαλείας απομάκρυναν την πολιτικό και τη μετέφεραν με ασθενοφόρο στο πλησιέστερο νοσοκομείο, καθώς παρουσίασε συμπτώματα δύσπνοιας. Τελικά, δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη κάποιας ύποπτης ουσίας στη σκόνη κι έτσι λίγο αργότερα, πήρε εξιτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία από τις γυναίκες δήλωσε στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί, λίγο πριν συλληφθεί, αναφορικά με την πράξη της: «Έχω το δικαίωμα τα εκφράζομαι ελεύθερα» και τόνισε πως ήταν ένας τρόπος διαμαρτυρίας ενάντια στο κυβερνητικό ρεκόρ βίας κατά των πολιτών και της διαφθοράς. Ωστόσο, οι τοπικές αρχές ισχυρίζονται ότι ήταν μία οργανωμένη δράση από ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος Ότο Μολίνα Πέρες είχε ανακοινώσει την ίδια ημέρα πως υπάρχουν εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας και της καταπολέμησης του παιδικού υποσιτισμού στη χώρα. Έξω από το κτήριο διαδήλωναν περίπου 30 άτομα για το θέμα, με την αστυνομία να προβαίνει σε τουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης