Αλγερία: Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το Προεδρικό Μέγαρο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 20:31
Αλγερία: Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το Προεδρικό Μέγαρο
Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στο Αλγέρι μεταξύ αστυνομικών κι εκατοντάδων διαδηλωτών, που κατευθύνονταν προς το Προεδρικό Μέγαρο, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αφού οι αρχές επιχείρησαν να τους απωθήσουν μια πρώτη φορά με ρίψεις δακρυγόνων εναντίον τους, οι διαδηλωτές ανταπάντησαν πετώντας πέτρες και αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, που είχαν κλείσει τους δρόμους προς το προεδρικό μέγαρο.

Κατόπιν, οι αστυνομικοί εφόρμησαν και κατάφεραν να απωθήσουν σε μακρινότερη απόσταση τους διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων συνέχιζαν να απαντούν με πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του AFP.

Οι αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις.

Νωρίτερα σήμερα, εκατοντάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους του Αλγερίου, όπου απαγορεύεται η διεξαγωγή διαδηλώσεων από το 2001, για να διαμαρτυρηθούν για την εκ νέου υποψηφιότητα του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, ο οποίος σκοπεύει να διεκδικήσει και πέμπτη θητεία στο αξίωμα στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

«Όχι σε 5η θητεία», «Όχι στον Μπουτεφλίκα ούτε στον Σαΐντ» (τον αδελφό του προέδρου της χώρας, που θεωρείται από πολλούς ως ο πιθανός διάδοχός του) φώναζαν οι διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους νεαρής ηλικίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 20:31