Αλγερία: Στις 17 Απριλίου οι προεδρικές εκλογές

Αλγερία: Στις 17 Απριλίου οι προεδρικές εκλογές
Ο πρόεδρος της Αλγερίας, Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, προκήρυξε σήμερα προεδρικές εκλογές για την 17η Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας.

Ο 76χρονος Μπουτεφλίκα επέστρεψε χθες στη χώρα του από το Παρίσι, όπου υπεβλήθη σε ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν μια «σαφή βελτίωση» της υγείας του, πριν από την καταληκτική ημερομηνία για την προκήρυξη των προεδρικών εκλογών, οι οποίες προβλεπόταν ότι θα διεξαχθούν τον Απρίλιο. Ο ίδιος δεν ανακοίνωσε ωστόσο αν θα είναι υποψήφιος για μια τέταρτη θητεία, ωστόσο έχει ακόμη στη διάθεσή του 45 ημέρες για να το πράξει.

Βάσει των διατάξεων του άρθρου 133 του νόμου για τις εκλογές, «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, προχώρησε σήμερα στην υπογραφή του προεδρικού διατάγματος που καλεί το εκλογικό σώμα να ψηφίσει την Πέμπτη 17 Απριλίου του 2014 στις προεδρικές εκλογές της Δημοκρατίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της προεδρίας, την οποία επικαλέστηκε το αλγερινό πρακτορείο ειδήσεων APS.

Αυτοί που θέλουν να δηλώσουν υποψηφιότητα έχουν διορία 45 ημερών για να την υποβάλουν στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο θα αποφανθεί για την εγκυρότητά της σε διάστημα 10 ημερών.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014, 22:52