«Άλλο Ισλάμ... άλλο εξτρεμισμός»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012, 07:48
«Άλλο Ισλάμ... άλλο εξτρεμισμός»
Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να μη συγχέει τον εξτρεμισμό με το Ισλάμ απηύθυνε τη Μ. Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Βρετανίας. Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο David Cameron εξήγησε πως οι επιθέσεις τις 11 Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α. και της 7ης Ιουλίου στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκαν από «ομάδα ανθρώπων που θέλησαν να φέρουν σε ευθεία αντιπαράθεση το Ισλάμ με τη Δύση, χρησιμοποιώντας μια διαστρεβλωμένη εκδοχή της θρησκείας προκειμένου να δικαιολογήσουν μια εκστρατεία βίας και μίσους».

Στη διάρκεια της ομιλίας του σε Πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας της Ινδονησίας, όπου πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη, ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει «παράδειγμα προς μίμηση» για τα υπόλοιπα μουσουλμανικά κράτη, τη συγκεκριμένη χώρα για τον τρόπο με τον οποίο οδηγήθηκε στη Δημοκρατία.

«Η “ανθεκτικότητα” σας είναι αξιοσημείωτη. Δείξατε σε όλο τον κόσμο πως πρέπει να εφαρμόζεται η Δημοκρατία και το πως μια χώρα, ο πληθυσμός της οποίας ασπάζεται το Ισλάμ, μπορεί να απορρίψει τον εξτρεμισμό. Η Ινδονησία απέδειξε ότι η Δημοκρατία και το Ισλάμ μπορούν να συνυπάρξουν», υπογράμμισε συμπληρώνοντας πως το Λονδίνο μοιράζεται κοινά στρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα με την Τζακάρτα.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφέρει πως οι επιθέσεις στο Μπαλί, στη διάρκεια των οποίων εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2002, εμφανίζουν αρκετές ομοιότητες με τις επιθέσεις στις Η.Π.Α. και τη Βρετανία.

«Το χτύπημα στο Μπαλί ήταν μια επίθεση που δίδαξε στη διεθνή κοινότητα ότι η ασφάλεια των χωρών είναι αλληλένδετη», πρόσθεσε.

Ο David Cameron συνοδεύεται από ένα οικονομικό επιτελείο και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αναμένεται να υπογράψει σειρά οικονομικών συμφωνιών με την κυβέρνηση της Ινδονησίας.

Δείτε το video...


Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012, 08:50