Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Άλτμαϊερ τάσσεται κατά των ελέγχων στα σύνορα και της απομόνωσης ολόκληρων χωρών παρά την επιδημία του κορωνοϊού.

«Η ελεύθερη κυκλοφορία είναι ένα μεγάλο αγαθό. Η Γερμανία θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει (τέτοιους) περιορισμούς, αλλά αυτό πρέπει να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός την Τρίτη στο Βερολίνο. (Η Αυστρία έχει ήδη επιβάλει απαγόρευση εισόδου σε άτομα από την Ιταλία, όπου ο ιός είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά την οικονομία, «το πρώτο εξάμηνο του έτους θα είναι δύσκολο», δήλωσε ο Άλτμαϊερ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν η ύφεση απειλεί τη Γερμανία. «Η Ιταλία και η Κίνα — δύο από τις πλέον πληγείσες χώρες — αποτελούν σημαντικούς εμπορικούς εταίρους για τη Γερμανία. Στην αυτοκινητοβιομηχανία, οι Ιταλοί εταίροι είναι μάλιστα για πολλές γερμανικές εταιρείες ακόμα πιο σημαντικοί από τους Κινέζους».

Πολλοί Γερμανοί οικονομολόγοι αναμένουν πάντως ύφεση κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ο Πέτερ Άλτμαϊερ δήλωσε επίσης στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix ότι «πρέπει να μην μολυνθεί η οικονομία από τον ιό» και ότι «υπάρχουν δύο κατηγορίες προβλημάτων που χρήζουν επίλυσης: να επιβραδυνθεί η διάδοση του κορωνοϊού και να εμποδιστεί η ύφεση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο Πέτερ Άλτμαϊερ τόνισε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις επιχειρήσεις στο έλεος των συνεπειών της επιδημίας του κορωνοϊού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης