Αλβανία: Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις η αντιπολίτευση

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017, 06:15
Αλβανία: Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις η αντιπολίτευση
Να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του απέχοντας από τις εργασίες του κοινοβουλίου αποφάσισε το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας την Κυριακή, δεύτερη ημέρα των διαδηλώσεων απέναντι από το πρωθυπουργικό μέγαρο.

Οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές είπαν ότι δεν θα λάβουν μέρος στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση του Έντι Ράμα και να σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε βουλευτικές εκλογές στις 18 Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, οι υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος παραμένουν από το Σάββατο στη λεωφόρο μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο, μαζί με βουλευτές και ανώτερα στελέχη της Δεξιάς.

Η αντιπολίτευση εκφράζει φόβους ότι «με το παράνομο χρήμα του εμπορίου ναρκωτικών, το οποίο ελέγχουν άνθρωποι της κυβέρνησης, θα αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα».

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο με βασικό αίτημα της αντιπολίτευσης την εξασφάλιση διεξαγωγής ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών, με προϋπόθεση την παραίτηση του Ράμα.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τους σοσιαλιστές για κακή διακυβέρνηση, για τη φτώχεια και τη διαφθορά στη χώρα, αλλά και για το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την Αλβανία σε μια τεράστια φυτεία κάνναβης.

Διαβάστε επίσης: Αλβανία: Δεν υποχωρεί η αντιπολίτευση – Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017, 06:15