Το πολιτικό ενδιαφέρον του διεθνή παράγοντα για τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία δεν ανταποκρίνεται σ’ αυτό των Αλβανών ψηφοφόρων, καθώς μέχρι τις 14.00, τοπική η ώρα, είχε ψηφίσει μόλις το 22%.

Η ψηφοφορία, παρά τις αρνητικές εκτιμήσεις, συνεχίζεται ομαλά με μικρά προβλήματα τεχνικού περιεχομένου, όπως είναι η μελάνη επιβεβαίωσης της ψήφου, η παρουσία των μελών των εφορευτικών επιτροπών, ο αριθμός των ψηφοδελτίων κλπ. Σε 8 μόνο εκλογικά τμήματα δεν πραγματοποιείται ψηφοφορία. Δεν λείπουν τα μικροεπεισόδια τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στα Τίρανα και τους βόρειους νομούς της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις εκλογές παρακολουθούν περίπου 4.000 παρατηρητές. Εξ αυτών 500 ανήκουν στον ΟΑΣΕ-ODHIR

Ομαλά συνεχίζεται η ψηφοφορία και στις ελληνικές μειονοτικές επαρχίες. Στο δήμο της Χιμάρας όπου είχε επικεντρωθεί το ενδιαφέρον όλων των παραγόντων η διεξαγωγή της ψηφοφορίας συνεχίζεται ομαλά. Μέχρι την ίδια ώρα ψήφισε το 20% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Ψήφισαν κυρίως οι ψηφοφόροι που ήρθαν από Ελλάδα, οι οποίοι ήδη επιστρέφουν.

Στις άλλες ελληνικές μειονοτικές επαρχίες σημειώθηκε μόνο ένα εκλογικό περιστατικό. Στο χωριό Καλτσάτι της επαρχίας της Λειβαδιάς, η ψηφοφορία αναβλήθηκε λόγω του ότι ένα μέρος των μελών της εφορευτικής επιτροπής μετέφερε παράνομα το εκλογικό τμήμα σε ιδιωτικό χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραμένει, ωστόσο, το κλίμα έντασης. Δύο υποψήφιοι έπαρχοι του νεοσύστατου Κόμματος των Ελλήνων ΜΕΓΑ, συγκεκριμένα στην Πάνω και Κάτω Δρόπολη νομού Αργυροκάστρου διαμαρτυρήθηκαν στον ΟΑΣΕ για την μονομερή ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία υπέρ των υποψηφίων του ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), του Γενικού Προξενείου Αργυροκάστρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης