Ο Αλβανός υπουργός ‘Αμυνας Aρμπέν Iμάμι δήλωσε σήμερα ότι το υπουργείο του πουλάει όπλα, αλλά, σε καμία περίπτωση, δεν οργανώνει παράνομο εμπόριο, απορρίπτοντας τις κατηγορίες των μέσων ενημέρωσης και της αντιπολίτευσης για λαθρεμπόριο όπλων προς αφρικανικές χώρες που εμπλέκονται σε ένοπλες συγκρούσεις.

«Η πώληση όπλων είναι απαραίτητη, διότι ή θα πουλήσουμε ή θα τα καταστρέψουμε με υψηλότερο κόστος», σημείωσε ο υπουργός, μετά την έκθεση του ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής για θέματα ασφάλειας και άμυνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει λαθρεμπόριο. Κάθε τρεις μήνες υποβάλω λεπτομερή έκθεση στο Κοινοβούλιο και στον πρωθυπουργό για όλες τις πωλήσεις», επεσήμανε ο κ. Ιμάμι.

Σχετικά με τις καταγγελίες για παράνομες τηλεφωνικές υποκλοπές της αντιπολίτευσης και ξένων διπλωματών, ο κ. Ιμάμ είπε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης, απορρίπτοντας έτσι τις χθεσινές κατηγορίες του αρχηγού της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τον κ. Ιμάμι για την αγορά συσκευής για παράνομες υποκλοπές από τη στρατιωτική μυστική υπηρεσία (SHIU).

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης