Αλβανία: Συγκλονίζουν τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012, 11:17
Αλβανία: Συγκλονίζουν τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας
Συγκλονίζουν την αλβανική κοινωνία τα τελευταία σχεδόν καθημερινά φαινόμενα βίας, τόσο σε ενδοοικογενειακό όσο και σε ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο.

Εγκλήματα και ληστείες καλλιεργούν κλίμα ανασφάλειας και το αίσθημα αυτό εντείνεται από το γεγονός ότι τα κίνητρα, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι παράλογα.

Χθες, 45χρονος πατέρας σκότωσε πυροβόλο όπλο τη 14χρονη κόρη του και μετά έβαλε τέλος και στη δική του ζωή. Όπως ομολόγησε ο δράστης στον αδελφό του, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, λίγο προτού αυτοκτονήσει, σκότωσε την κόρη του επειδή είχε βαρεθεί να βόσκει μαζί του τα ζώα στο βουνό και ήθελε να γυρίσει στο σπίτι. Το συμβάν σημειώθηκε στο χωριό Μαλεσία ε Μάδε στο βορρά της χώρας.

Στο ποινικό μητρώο του 45χρονου παιδοκτόνου υπήρχε ακόμη μια δολοφονία για την οποία είχε καταδικαστεί το 1993. Πριν από δύο μέρες, στα Τίρανα, 29χρονος πατέρας πέταξε από το παράθυρο του μαιευτηρίου το μόλις τριών ημερών παιδί του, επειδή αμφέβαλε για την πατρότητά του.

Εξάλλου, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, στο Φίερι, στο νότο της Αλβανίας, 36χρονος πρώην μετανάστης άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο κατά του διαχειριστή πολυκατοικίας και της συζύγου του, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον πρώτο και να τραυματίσει σοβαρά τη δεύτερη. Αιτία για το φονικό έγινε μια λογομαχία μεταξύ του δράστη και των θυμάτων, επειδή η μητέρα του πρώτου δεν πλήρωνε τα κοινόχρηστα για το ασανσέρ της πολυκατοικίας, που ήταν μόλις δύο ευρώ.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, στην Αυλώνα, 17χρονος δολοφόνησε, για άγνωστους προς το παρόν λόγους, έναν 25χρονο και πέταξε το πτώμα του στο ποτάμι.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
Πηγή:ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012, 11:20