Άμαχοι τα θύματα του Εμφυλίου σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 03:22
Άμαχοι τα θύματα του Εμφυλίου σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας
Οι άμαχοι, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται πολλά παιδιά, είναι κυρίως τα θύματα των τυφλών στρατιωτικών επιχειρήσεων του συριακού στρατού κατά περιοχών που ελέγχονται από την αντιπολίτευση, αναφέρει σε έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία.

Η οργάνωση για τα διεθνή ανθρώπινα δικαιώματα με έδρα το Λονδίνο, στο ενημερωτικό της έγγραφο, αναφέρει ότι κατά το πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου, 166 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 48 παιδιών και 20 γυναικών, σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν σε 26 πόλεις και χωριά στις περιοχές Ιντλίμπ, Τζαμπάλ αλ- Ζαουίγια και Χάμα.

Η Ντονατέλα Ροβέρα ανώτερη σύμβουλος της Διεθνούς Αμνηστίας, ανέφερε ότι η φρίκη και ο τρόμος από αυτές τις περιοχές, δεν έχει επαρκώς μεταφερθεί στον έξω κόσμο, καθώς η προσοχή επικεντρώνεται στις μάχες στην πρωτεύουσα Δαμασκό και τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας το Χαλέπι.

«Οι κυβερνητικές δυνάμεις, βομβαρδίζουν πόλεις και χωριά χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος στόχος, γνωρίζοντας ότι αυτές οι επιθέσεις, έχουν σχεδόν πάντα ως θύματα αμάχους», δήλωσε η Ροβέρα η οποία πρόσφατα επέστρεψε από τη βόρεια Συρία.

Στελέχη της Διεθνούς Αμνηστίας σημειώνουν ότι καθημερινά ήταν μάρτυρες αεροπορικών επιθέσεων και βολών πυροβολικού κατά κατοικημένων περιοχών που προκάλεσαν δραματική αύξηση σε απώλειες αμάχων.

Η εξέγερση, η οποία ξεκίνησε με ειρηνικές διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος Άσαντ, έχει κλιμακωθεί κατά τη διάρκεια των 18 μηνών.

Ο απολογισμός της εξέγερσης που εξελίχθηκε σε εμφύλιο πόλεμο αναφέρει ότι περισσότεροι από 27.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 03:27