Toυ Κώστα Μπετινάκη

Ο αμερικανικός στρατός θα αναλάβει την εκπαίδευση των στρατευμάτων του Κιέβου που μάχονται εναντίον των αυτονομιστών ανταρτών στη ΝΑ Ουκρανία, δήλωσε ο Ben Hodges, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων που βρίσκονται στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δήλωση αυτή έγινε την παραμονή των συνομιλιών της «Νορμανδία – 4» που έχουν χαρακτηρισθεί ως «τελευταία ευκαιρία για την ειρηνική επίλυση της διαμάχης».

Η αμερικανική εκπαίδευση έχει σχεδιασθεί να ξεκινήσει τον Μάρτιο, και σύμφωνα με τον Ben Hodges, ένα αμερικανικό τάγμα θα εκπαιδεύσει τρία τάγματα του ουκρανικού στρατού.

«Θα τους εκπαιδεύσουμε σε αποστολές ασφάλειας, ακόμη και πώς να δρουν σε περιβάλλον όπου οι Ρώσοι εμποδίζουν με παράσιτα τις τηλεπικοινωνίες, και πώς να προστατεύονται από το πυροβολικό των Ρώσων και των αυτονομιστών», είπε ο Χότζες στο Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προηγουμένως το αμερικανικό Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει ότι «αμερικανική εκπαίδευση θα δοθεί σε δύναμη 600 Ουκρανών στρατιωτών, σύμφωνα με την Washington Post.

Άλλη αμερικανική ανακοίνωση, από την εκπρόσωπο του Πενταγώνου αντισυνταγματάρχη Vanessa Hillman, ανέφερε πως αξιωματικοί από την 173η αερομεταφερόμενη Μάχιμη Ταξιαρχία, που εδρεύει στη Βορειοανατολική Ιταλία, θα αναπτυχθούν στην Ουκρανία ως μέρος του σχεδίου.

Η εκπαίδευση το Μάρτιο, θα πραγματοποιηθεί στο ειδικό εκπαιδευτικό κέντρο Γιαβορίβ έκτασης 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, κοντά στην πόλη Λβοβ της Ουκρανίας, στα πολωνο-ουκρανικά σύνορα.

Απολογία του CNN

«This is CNN…» και σε μία πράξη «mea culpa» υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους τηλεθεατές του, μία ημέρα μετά την μετάδοση της είδησης ότι «ο πρόεδρος Ομπάμα εξετάζει να εξοπλίσει τα φιλο-αμερικανικά στρατεύματα της Ουκρανίας».

Η είδηση είχε μεταδοθεί μετά τις συνομιλίες της καγκελαρίου Μέρκελ με τον πρόεδρο Ομπάμα στην Ουάσιγκτον. Και η συγγνώμη, για την γκάφα την επομένη…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης