Ανώτεροι διπλωμάτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, θα συναντηθούν στη Χάγη την επόμενη Τετάρτη, για να εξετάσουν λύσεις για την πιθανότητα λήξης του αιματηρού εμφυλίου πολέμου στη Συρία, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η συνάντηση θα είναι η πρώτη μεταξύ αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, μετά τις εκθέσεις για τη χρήση φονικών χημικών όπλων έξω από την πρωτεύουσα, Δαμασκό.

Αν και η συνάντηση είχε προγραμματισθεί πριν τις αναφορές για τα χημικά, εντούτοις δεν είχε προσδιοριστεί καμία ημερομηνία. Την αμερικανική πλευρά θα εκπροσωπήσουν, η υφυπουργός Εξωτερικών για τις Πολιτικές Υποθέσεις, Γουέντι Σέρμαν και ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία, Ρόμπερτ Φόρντ, ενώ τη Μόσχα οι υφυπουργοί Εξωτερικών, Γκενάντι Γκατίλοφ και Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα την Κυριακή ο Φόρντ θα συναντηθεί με ηγέτες της αντιπολίτευσης της Συρίας στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπαρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζουν τους αντάρτες της Συρίας και η Ρωσία είναι παραδοσιακός , σύμμαχος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και προμηθευτής όπλων της Δαμασκού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΑΜΠ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης