Χέρι-χέρι πάνε στην Αριζόνα οι υποψήφιοι που διεκδικούν το χρίσμα του Προέδρου των ΗΠΑ, στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Σε νέα δημοσκόπηση «statewide» στη Δημοκρατία της Αριζόνα,  η Χίλαρι Κλίντον προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ με  1.6%, με το εσωτερικό περιθώριο όμως, σφάλματος στη δημοσκόπηση, να είναι στο συν-πλην 3,3 ποσοστιαίων μονάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δισεκατομμυριούχος Τραμπ λαμβάνει το 33,5 τοις εκατό έναντι 35.1% της Χίλαρι Κλίντον.

Η δημοσκόπηση στη Δημοκρατία της Αριζόνα είναι η πρώτη ανεξάρτητη «statewide» πολιτική δημοσκόπηση στον κύκλο αυτό, των εκλογών. Σε αντίθεση με πολλές δημοσκοπήσεις που διεξάγονται, στην Αριζόνα χρησιμοποίηθηκε προηγμένη μεθοδολογία με την έρευνα να ζυγίσει τις απαντήσεις ακόμη και των αναποφάσιστων για μια πιο ακριβή εικόνα, του τι είναι πιθανό να κάνει στην κάλπη ο ψηφοφόρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσοστό πάντως των αναποφάσιστων αγγίζει το 23%.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη την περίοδο 17 – 31 Αυγούστου.

Ο γερουσιαστής της πολιτείας Τζεφ Φλέικ, είχε προειδοποιήσει ότι ο Τραμπ κινδυνεύει να χάσει την Αριζόνα, εκτός αν άλλαζε το ύφος και το περιεχόμενο της εκστρατείας του και υιοθετούσε πιο σοβαρές προτάσεις πολιτικής σε θέματα όπως η μετανάστευση.

Η δημοσκόπηση ξεκίνησε την ίδια μέρα με τη συμφωνία που συνήφθη από το κεντρικό επιτελείο του Τραμπ για μια πιο σκληρή γραμμή στις ομιλίες για το μεταναστευτικό στο Συνεδριακό Κέντρο του Φοίνιξ, λίγες μέρες πριν από την εκστρατεία της Κλίντον στην Αριζόνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης