Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η είδηση πως είναι αμερικανικής καταγωγής ένας καμικάζι αυτοκτονίας που δρα για την Αλ Κάιντα και πήρε μέρος την περασμένη Κυριακή στη βομβιστική επίθεση στη Σύρια. Σύμφωνα με την αποκάλυψη που έκανε το δίκτυο CNN το οποίο παρουσίασε βίντεο- ντοκουμέντο από την επίθεση, ο καμικάζι γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Στο βίντεο απεικονίζεται ένα φορτηγό που μεταφέρει πυρομαχικά στη βόρεια Συρία. Ακολουθεί μια τεράστια έκρηξη, πυροβολισμοί και φωνές να κραυγάζουν «ο Θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά. Οι εξτρεμιστές ισλαμιστές που ανέλαβαν την ευθύνη δήλωσαν ότι ο καμικάζι αυτοκτονίας πίσω από τη βομβιστική επίθεση ήταν ένας Αμερικάνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργά χθες, δύο εκπρόσωποι της Αμερικανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν τη δήλωση.

Ο δράστης, γνωστός με το κωδικό όνομα Abu Hurayra Al-Amriki (στα αραβικά σημαίνει «ο Αμερικάνος»), ήταν ένας πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος μεγάλωσε στη Φλόριντα. Οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι δεν έχουν δώσει τα πραγματικά στοιχεία του βομβιστή στη δημοσιότητα, ωστόσο ανέφεραν ότι διεξάγεται σχετική έρευνα για το παρελθόν του.

Όπως αναφέρει το CNN, ο Al – Amriki ανήκει σε μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτών που μετέβησαν στη Συρία και εντάχθηκαν σε ομάδες εξτρεμιστών που δρουν κατά του καθεστώτος Άσαντ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε δείχνει μόνο ένα από τα διαφορετικά χτυπήματα που έγιναν σε τέσσερα φορτωμένα με εκρηκτικά οχήματα. Ο Αμερικανός φέρεται να πυροδότησε το μεγαλύτερο, το οποίο περιείχε 17 τόνους εκρηκτικών υλών.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν εκφράσει ανησυχίες για τους Αμερικανούς που συμμετέχουν στις εχθροπραξίες στη Συρία. «Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε όσα γίνονται στη Συρία να οδηγήσουν μελλοντικά σε μια νέα 11η Σεπτεμβρίου» δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο διευθυντής του FBI James Comey.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης