Αμερικανικό κατασκοπευτικό εντοπίστηκε κοντά στις ρωσικές βάσεις στη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018, 09:36
Αμερικανικό κατασκοπευτικό εντοπίστηκε κοντά στις ρωσικές βάσεις στη Συρία
Ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος Poseidon P-8A φαίνεται πως διενήργησε κατασκοπευτική πτήση κοντά στις ακτές της Συρίας, όπου βρίσκονται η ρωσική αεροπορική βάση Χμεϊμίμ και η ρωσική ναυτική βάση Ταρτούς, σύμφωνα με την υπηρεσία IntelSky.

Το αεροσκάφος με αριθμό 168848 απογειώθηκε από τη Σικελία και πέταξε για περισσότερο από τρεις ώρες πάνω από διεθνή ύδατα κοντά στις συριακές ακτές.

Το Πεντάγωνο δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό, ωστόσο αμερικανικά κατασκοπευτικά έχουν διενεργήσει και στο παρελθόν πτήσεις πάνω από τις βάσεις Χμεϊμίμ και Ταρτούς.

Στις 26 Οκτωβρίου ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αλεξάντερ Φομίν είχε δηλώσει ότι η βάση Χμεϊμίμ είχε δεχτεί μεγάλη επίθεση με drones, σημειώνοντας ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πιλοτάρονταν από ένα αμερικανικό Poseidon 8.

Πέρσι, ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ανακοίνωσε ότι η Ρωσία άρχισε να εφαρμόζει μόνιμη στρατιωτική παρουσία στο Ταρτούς και το Χμεϊμίμ. Η αντιαεροπορική άμυνα της βάσης Χμεϊμίμ περιλαμβάνει συστήματα S-300, αλλά και S-400.

Πηγή: Sputnik 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018, 09:36