Αξιωματούχοι του Πεντάγωνου ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έριξαν 28 κιβώτια με στρατιωτικό εξοπλισμό και προμήθειες στους Κούρδους στο Κομπάνι στο πλαίσιο της ενίσχυσης του αγώνα τους κατά των τζιχαντιστών.

Ένα από τα κιβώτια φαίνεται ότι έπεσε σε λάθος σημείο και βρέθηκε στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Σε βίντεο, μάλιστα, που ανέβηκε στο διαδίκτυο, ένας μασκοφόρος τζιχαντιστής δείχνει το φορτίου που πλέον αποτελεί «λεία» της οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βίντεο απεικονίζεται ο μασκοφόρος να κρατά ένα Καλάσνικοφ και να περπατά κοντά σε κιβώτια που είναι δεμένα σε ένα αλεξίπτωτο. «Αυτές είναι οι αμερικανικές βοήθειες που έριξαν στους άπιστους», λέει και στη συνέχεια ανοίγει ένα από τα κιβώτια.

Υπάρχουν πληροφορίες για δεύτερο αλεξίπτωτο, γεμάτο όπλα, πυρομαχικά και φάρμακα, το οποίο έπεσε σε περιοχή που ελέγχει η οργάνωση, ανακοίνωσε την Τρίτη το Πεντάγωνο. Σημειώνει ωστόσο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στρατιωτικών προμηθειών που έριξαν οι Ηνωμένες έχει φτάσει στις κουρδικές δυνάμεις.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ δήλωσε ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ είδαν το βίντεο, αλλά δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητα του καθώς όπως είπε «υπάρχει προφανώς μια σειρά ψευδών πληροφοριών, κυρίως προπαγάνδας στο διαδίκτυο και αυτό το βίντεο μπορεί να ανήκει σε αυτή την κατηγορία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης