Mία ακόμη παρέμβαση από την άλλη άκρη του Ατλαντικού έρχεται να προστεθεί στην πληθώρα εκείνων που αναφέρουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και ως εκ τούτου πρέπει να τεθεί στο τραπέζι το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mία ακόμη παρέμβαση από την άλλη άκρη του Ατλαντικού έρχεται να προστεθεί στην πληθώρα εκείνων που αναφέρουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμοΈτσι, έπειτα από τη σχετική έκθεση του ΔΝΤ, την παρέμβαση του Λευκού Οίκου, αλλά και του ίδιου του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, της υποψήφιας για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον, σήμερα και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου παρότρυνε Ελλάδα και εταίρους να καταλήξουν σε μια συμφωνία τονίζοντας ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο.

Οι δηλώσεις Λιου

Μεταξύ άλλων ο κ. Λιου είπε πως «δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το ΔΝΤ λέει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο», ωστόσο έσπευσε να σημειώσει πως «υπάρχει βαθιά απροθυμία στην Ευρώπη ώστε να γίνει μία αναδιάρθρωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Λιου υποστήριξε ότι μια συμφωνία με την Ελλάδα θα είναι σημαντική για την οικονομική και γεωπολιτική σταθερότητα στην Ευρώπη.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα πως πριν από την προκήρυξη του δημοψηφίσματος τα δύο μέρη ήταν πολύ κοντά σε μια επιτυχημένη κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Στις δηλώσεις του, ο Λιου εκτίμησε πως το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος είναι «η εμπιστοσύνη, πρέπει να γίνουν πολλά, σε λίγο χρόνο».

Όπως είπε ακόμη παραμένει ασαφές εάν τελικά θα βρεθεί λύση για το ζήτημα αυτό.

Ξεκαθάρισε δε ότι το Grexit θα αποτελούσε ένα γεωπολιτικό λάθος και σημείωσε πως «η ευρεία άποψη μέσα στην Ευρώπη είναι ότι το καλύτερο αποτέλεσμα θα ήταν η χώρα να μείνει στην ευρωζώνη…Η απειλή μιας ελληνικής κατάρρευσης είναι ένας κίνδυνος που δεν αξίζει να αναληφθεί», είπε

Από τη μεριά της η Ελλάδα πρέπει να λάβει σκληρές αποφάσεις, πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης