Αμερικανός σερίφης ανησυχεί για τους παιδόφιλους ανήμερα του Halloween

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019, 01:21
Αμερικανός σερίφης ανησυχεί για τους παιδόφιλους ανήμερα του Halloween

Ένας Αμερικανός σερίφης έδωσε εντολή στους αστυνομικούς του να διανείμουν καραμέλες το βράδυ της Πέμπτης, στο πλαίσιο των εορτασμών του Χάλογουιν, σε συνοικίες όπου διαμένουν παιδόφιλοι, αφού δικαστήριο τον εμπόδισε να τοποθετήσει πανό μπροστά από τα σπίτια τους.

Ο Γκάρι Λονγκ, ο σερίφης της κομητείας του Μπατς στη Τζόρτζια (νότια) ανέτρεξε στο μητρώο των καταδικασθέντων για σεξουαλικές παραβάσεις εναντίον παιδιών και ήθελε να τοποθετήσει μπροστά στις πόρτες των σπιτιών τους πλακάτ όπου θα αναγραφόταν: «Προσοχή! Όχι φάρσα ή κέρασμα σε αυτή τη διεύθυνση!».

Τρεις άνδρες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και δικαστής τους δικαίωσε την Τρίτη, στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης.

«Το ζήτημα που τέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου δεν είναι να μάθουμε εάν το σχέδιο του σερίφη Λονγκ είναι συνετό ή ηθικό» όμως να πούμε «εάν παραβιάζει την Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ» και «το κάνει», εξήγησε ο δικαστής Μαρκ Τριντγουέλ.

«Δεν συμφωνώ, όμως θα συμμορφωθώ» στην απόφαση, αντέδρασε ο σερίφης στη σελίδα του γραφείου του στο Facebook.

«Για το Χάλογουιν, οι αστυνομικοί μας θα είναι παρόντες στις συνοικίες όπου εμείς γνωρίζουμε ότι μπορεί να υπάρχουν σεξουαλικοί εγκληματίες. Θα έχουν καραμέλες στα περιπολικά τους και θα βρίσκονται σε επαφή με τα παιδιά» συμπλήρωσε.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019, 01:22