Αμφισβητούν ανοιχτά τους Αβορίγινες ως παραδοσιακούς ιδιοκτήτες γης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011, 09:28
Αμφισβητούν ανοιχτά τους Αβορίγινες ως παραδοσιακούς ιδιοκτήτες γης
Την οργισμένη αντίδραση των Αβοριγίνων προκάλεσε η απόφαση του πολιτειακού πρωθυπουργού της Βικτόριας που δίνει το δικαίωμα στους υπουργούς του να αποφασίζουν οι ίδιοι, αν και πότε θα αναγνωρίζουν ότι οι αυτόχθονες είναι οι παραδοσιακοί ιδιοκτήτες της αυστραλιανής γης.

Με απόφαση των προηγούμενων εργατικών κυβερνήσεων, κατά την έναρξη κάθε επίσημης εκδήλωσης, ο πρωθυπουργός, υπουργοί και οι άλλοι αξιωματούχοι, αναγνώριζαν τους Αβορίγινες ως τους παραδοσιακούς ιδιοκτήτες της αυστραλιανής γης.

Ο κ. Μπέιλιου τώρα έρχεται να δηλώσει ότι η παράδοση αυτή δεν είναι απαραίτητο να συνεχιστεί και οι ίδιοι οι υπουργοί του θα κρίνουν πότε και που θα αναγνωρίζουν τους Αβορίγινες. Η ομοσπονδιακή υπουργός Υποθέσεων Αβοριγίνων, Τζένυ Μακλίν, δήλωσε ότι οι πρακτική αυτή δεν είναι υποχρεωτική αλλά οι περισσότεροι ομοσπονδιακοί υπουργοί την ακολουθούν από σεβασμό προς τους Αβοριγίνους. Εκπρόσωποι των Αβοριγίνων δήλωσαν ότι η αλλαγή της παράδοσης, που εξήγγειλε ο κ. Μπέιλιου, δείχνει έλλειψη σεβασμού από τον ίδιο, προς τους αυτόχθονες.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011, 09:42