Σε άρθρο σε τίτλο  «Ο δρόμος προς τις Βρυξέλλες», το Spiegel Online έχει υπότιτλο «Η  Von der Leyen έχει μια πιθανότητα ως πρόεδρος της Επιτροπής;

Το γερμανικό περιοδικό γράφει: «Ο ορισμός της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας Ursula von der Leyen ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήρθε ως έκπληξη. Και πολλοί είναι δυσαρεστημένοι. Δεν υπονομεύει μόνο τις προσπάθειες για να γίνει την ΕΕ πιο δημοκρατική, αλλά δεν γνωρίζει αν θα επιβεβαιωθεί από το Ευρωκοινοβούλιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και το δημοσίευμα συνεχίζει: «Να την λοιπόν, εκεί. Η Ursula von der Leyen κατέλαβε θέση στο πόντιουμ της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) στο Στρασβούργο, με πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό της. Μόλις οι κάμερες εγκαταλείψουν την αίθουσα, γυρίζει στον άντρα αριστερά της, τον μεγάλο ηττημένο  στην διεκδίκηση της θέσης εξουσίας στις Βρυξέλλες και είπε στον Manfred Weber: “Είσαι ακόμη νέος”.

Ο Βέρνερ, ήταν ο επικεφαλής υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις ευρωπαϊκές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Μαΐου. Με κεντροδεξιά πολιτικά κόμματα που κέρδισαν τις εκλογές, ο Βέμπερ είχε την ελπίδα πως εκείνος θα καταλάμβανε την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ωστόσο, η θέση παραδόθηκε στην von der Leyen. Την γυναίκα που ουδέποτε διεκδίκησε  έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή άλλη θέση στις Βρυξέλλες. «Έχετε επιδείξει μεγαλείο», δήλωσε στον Βέμπερ, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στη συνάντηση.

«Πολλοί είναι οι βουλευτές που δεν ένοιωσαν ικανοποίηση από τον ξαφνικό διορισμό και – αν και η von der Leyen είναι πολύγλωσση, με μεγάλη αυτοπεποίθηση και η προσωπικότητά της  παρουσιάζει έντονη αντίθεση με τον χαρακτηριστικό Βαυαρό Manfred Weber – η απόλυτη επιβεβαίωσή της επιλογής της δεν είναι βέβαιη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

*Πληροφορίες από SPIEGEL ONLINE

Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης