Αμπάς: Δεσμεύεται για προσπάθεια συμφιλίωσης με τη Χαμάς

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011, 17:41
Αμπάς: Δεσμεύεται για προσπάθεια συμφιλίωσης με τη Χαμάς
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, δεσμεύτηκε πριν από λίγες ώρες, να «καταβάλει όλες τις προσπάθειες για να επιταχυνθεί η εφαρμογή της συμφιλίωσης» με τη Χαμάς.

Η προβλεπόμενη συνάντηση που θα έχει με τον επικεφαλής της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ θα γίνει «στις 23 αυτού του μήνα στο Κάιρο», διευκρίνισε ο Αμπάς σε ομιλία του στη Ραμάλα. «Για να επιταχυνθεί η εφαρμογή της συμφιλίωσης, θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε όλες τις προσπάθειες για να επισπευσθεί η επίλυση των ζητημάτων που εκκρεμούν, πρωτίστως οι προεδρικές και οι βουλευτικές εκλογές και αυτές για το παλαιστινιακό εθνικό συμβούλιο, και ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης ανεξάρτητων για να διοργανώσει τις εκλογές και την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας», σημείωσε.

«Όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες, δεν θα απαρνηθούμε το δικαίωμά μας να ενταχθούμε στον ΟΗΕ», ως πλήρες κράτος μέλος, προσέθεσε ο Αμπάς, σημειώνοντας ότι γίνονται διαβουλεύσεις με την παλαιστινιακή ηγεσία και τις αραβικές χώρες πάνω στο θέμα αυτό. «Αν δεν καταλήξουμε εκεί αύριο, θα καταλήξουμε εκεί μεθαύριο», διαβεβαίωσε.

«Το θέμα αυτό και τα πολιτικά ζητήματα τα οποία συνδέονται με αυτό θα βρίσκονται στο πρόγραμμα της συνάντησής μου με τον Χάλεντ Μεσάαλ, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς. Θα πρέπει να υπάρξει μια παλαιστινιακή απόφαση και μία και μοναδική παλαιστινιακή φωνή για να γυρίσουμε τη μαύρη σελίδα του διχασμού. Όλοι οφείλουν να απαντήσουν στο ερώτημα: πού πηγαίνουμε;», κατέληξε.

Επιμέλεια: Τάσος Καλλιγάς

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011, 17:41