Σε κίνδυνο θέτει τις ειρηνευτικές διαδικασίες το Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, από την Τυνησία όπου βρίσκεται.

«Οι διαπραγματεύσεις που θα πρέπει να επαναληφθούν σύντομα έχουν τεθεί σε κίνδυνο εξαιτίας των πρόσφατων ισραηλινών ενεργειών», δήλωσε ο Αμπάς, σύμφωνα με το κυβερνητικό πρακτορείο ΤΑΡ, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ότι το ισραηλινό Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την κατασκευή 1.600 νέων κατοικιών για τους εβραίους εποίκους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Τετάρτης ο Αραβικός Σύνδεσμος ανακοίνωσε ότι δε θα υπάρξουν άμεσες ή έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων συνομιλίες με το Ισραήλ, λόγω των νέων ισραηλινών εποικισμών.

Ο Αμπάς συναντήθηκε σήμερα με τον Τυνήσιο ομόλογό του, Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι. Στην συνάντηση, η οποία χαρακτηρίστηκε από τον Παλαιστίνιο ηγέτη «γόνιμη και εποικοδομητική», συζητήθηκε το τελευταίο ψήφισμα που υιοθετήθηκε για το ζήτημα αυτό από τον Σύνδεσμο των Αραβικών Κρατών. Από την πλευρά της, η Τυνησία ζήτησε «την άμεση παύση αυτού του μέτρου και των σχεδίων του ισραηλινού εποικισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης