Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχαν ότι, καθώς η κρίση με τη Βόρεια Κορέα «κλιμακώνεται», χρειάζεται να συνεχιστεί η στενή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες και τη Νότια Κορέα.

Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέπτυξε ένα νέο, πιο προηγμένο θερμοπυρηνικό όπλο που έχει «μεγάλη καταστρεπτική ισχύ» και ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, επιθεώρησε αυτή τη βόμβα υδρογόνου, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στην κεφαλή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άμπε και ο Τραμπ συμφώνησαν ότι η πίεση στη Βόρεια Κορέα πρέπει να αυξηθεί, τόνισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνδιάλεξη.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς επιβεβαίωσε ότι ο Τραμπ συνομίλησε με τον Άμπε καθώς επέστρεφε με το προεδρικό αεροσκάφος στην Ουάσινγκτον μετά την επίσκεψή του στο Χιούστον, τη μεγαλούπολη του Τέξας που επλήγη από καταστροφικές πλημμύρες.

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε λίγο αργότερα η αμερικανική προεδρία αναφέρεται ότι ο Τραμπ επαναβεβαίωσε κατά τη συνδιάλεξη με τον Άμπε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η στενή συνεργασία ανάμεσα στην Ουάσινγκτον, το Τόκιο και τη Σεούλ μπροστά στην εντεινόμενη απειλή της Βόρειας Κορέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης