Παρά τα σκάνδαλα παιδεραστίας και κακοποίησης ανηλίκων που συγκλονίζουν εδώ και μήνες την καθολική εκκλησία, η επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου του 16ου στην Πορτογαλία συγκέντρωσε πάνω από μισό εκατομμύριο πιστών στην πόλη Φάτιμα που τον άκουσαν να αναφέρεται κυρίως στο θέμα των αμβλώσεων και των γάμων ομοφυλοφίλων, ως τις μεγαλύτερες προκλήσεις των ημερών μας.

Ο Ποντίφικας παραβρέθηκε σε λειτουργία για να τιμηθούν οι πρώτες πιθανολογούμενες εμφανίσεις της Παρθένου στις 13 Μαΐου του 1917 στην πόλη Φάτιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πάπας είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του προς τους πιστούς: «Οι πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο στην προστασία των θεμελιωδών αξιών της ζωής (από τη στιγμή της σύλληψης) και της οικογένειας, που βασίζεται σε έναν άρρηκτο γάμο ανάμεσα σε ένα άνδρα και μια γυναίκα, θα βοηθήσουν να δοθούν απαντήσεις σε ορισμένες από τις πιο ύπουλες και επικίνδυνες προκλήσεις, που σήμερα αντιτάσσονται στο κοινό καλό».

Πρόσθεσε δε ότι οι αμβλώσεις και οι γάμοι των ομοφυλοφίλων είναι «οι πιο σοβαρές και οι πλέον δόλιες» προκλήσεις του σήμερα.

Αφού νομιμοποίησε την άμβλωση, το 2007, μετά από δημοψήφισμα, η Πορτογαλία, χώρα με ισχυρή καθολική παράδοση, ετοιμάζεται να επιτρέψει το γάμο ομοφυλοφίλων, χωρίς όμως να επιτρέψει στα παντρεμένα ζευγάρια ίδιου φύλου να υιοθετούν παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης