Αμβούργο: Τουλάχιστον 27 τραυματίες από πυρκαγιά σε καταφύγιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015, 12:50
Αμβούργο: Τουλάχιστον 27 τραυματίες από πυρκαγιά σε καταφύγιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Τουλάχιστον 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί, οι 11 από τους οποίους σοβαρά, από μια πυρκαγιά μετά την οποία προκλήθηκε έκρηξη σε ένα καταφύγιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο Αμβούργο, στην βόρεια Γερμανία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους σε ένα ξυλουργείο που στεγάζεται σε αυτό το παλιό καταφύγιο, το οποίο δεν βρίσκεται κάτω από τη γη, σε μια κατοικημένη συνοικία του Αμβούργου, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων που αποσκοπούσαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, προκλήθηκε μια έκρηξη, η οποία ήταν τόσο ισχυρή που τινάχτηκαν στον αέρα κάποια ποδήλατα που βρισκόντουσαν εκεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα σωστικά συνεργεία αγνοούν μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο καταφύγιο αυτό, στο οποίο βρίσκονται αποθηκευμένοι περίπου 100 τόνοι αιθέριων ελαίων.

Μεταξύ των 11 ανθρώπων που τραυματίστηκαν σοβαρά, βρίσκονται 8 πυροσβέστες, ενώ από τους υπόλοιπους τραυματίες, οι 15 παρουσίασαν προβλήματα λόγω της εισπνοής καπνού και άλλος ένας πυροσβέστης έπαθε συγκοπή.

Τα σωστικά συνεργεία απομάκρυναν τους κατοίκους της γύρω περιοχής και 60 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος, κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Το καταφύγιο αυτό δεν είναι υπόγειο και έχει την εικόνα ενός "τετραγώνου" από μπετόν.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015, 12:56