«Αν η οικονομία των ΗΠΑ ανοίξει πολύ γρήγορα, ενδέχεται να προκληθούν "ανώφελοι θάνατοι"»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Μαΐου 2020, 08:48
 «Αν η οικονομία των ΗΠΑ ανοίξει πολύ γρήγορα, ενδέχεται να προκληθούν "ανώφελοι θάνατοι"»

Ο επιδημιολόγος Άντονι Φαούτσι, που συμμετέχει στην ομάδα των συμβούλων του Λευκού Οίκου για την επιδημία του κορωνοϊού, θα καταθέσει σήμερα ενώπιον της γερουσίας και θα προειδοποιήσει κατά του κινδύνου να ανοίξει πολύ γρήγορα η οικονομία των ΗΠΑ, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα προκαλέσει «ανώφελα δεινά και θανάτους» ανέφερε η εφημερίδα New York Times.

Οι δηλώσεις του αυτές θα γίνουν την ώρα που οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει περισσότερες από 1,35 εκατομμύρια μολύνσεις από την Covid-19 και περισσότερους από 80.000 θανάτους, ενώ παγκοσμίως τα κρούσματα πλησιάζουν τα 4,2 εκατομμύρια και οι θάνατοι ξεπερνούν τους 285.000.

«Αν παραλείψουμε κάποια σημεία των συστάσεων για το "Ανοίγουμε την Αμερική Ξανά", τότε υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν πολλές εστίες στη χώρα» ανέφερε η εφημερίδα ότι δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών σε μέιλ του.

«Δεν θα έχει μόνο αποτέλεσμα ανώφελα δεινά και θάνατο, αλλά θα αποτελέσει και πισωγύρισμα στην προσπάθειά μας να επιστρέψουμε στην κανονικότητα» πρόσθεσε ο Φαούτσι.

Οι κίνδυνοι που ενέχει το πρόωρο άνοιγμα της οικονομίας θα είναι το βασικότερο μήνυμα του Φαούτσι προς την επιτροπή Υγειονομικής Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων, επισήμαναν οι New York Times αργά χθες.

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλος και γαμπρός του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στο Fox News ότι οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει 9,3 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό, εκ των οποίων τα 394.000 έγιναν χθες Δευτέρα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαΐου 2020, 09:04