Εθνικό lockdown θα πρέπει να επιβληθεί στην Πολωνία αν ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα ξεπεράσει τις 30.000, δήλωσε ο ανώτερος σύμβουλος του Πολωνού πρωθυπουργού για την πανδημία, μιλώντας στην εφημερίδα Rzeczpospolita.

Στην Πολωνία ο αριθμός των ημερήσιων νέων κρουσμάτων Covid-19 σημειώνει ραγδαία άνοδο, φτάνοντας τις 27.875 το Σάββατο. Η κυβέρνηση υιοθέτησε την προηγούμενη εβδομάδα νέους περιορισμούς και προειδοποίησε ότι ενδέχεται να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα αν ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ρωτήθηκε αν θα πρέπει να επιβληθεί εθνικό lockdown, ο καθηγητής Αντρέι Χορμπάν απάντησε: «Αν ο αριθμός των ημερήσιων νέων κρουσμάτων αρχίσει να ξεπερνά τις 30.000, σίγουρα ναι».

Ο Χορμπάν προειδοποίησε ότι το σύστημα υγείας της Πολωνίας έχει φτάσει στα όριά του. «Τα έχουμε ήδη ξεπεράσει. Εξ ου και η απόφαση να δημιουργήσουμε νοσοκομεία εκστρατείας» εξήγησε.

Ο Πιοτρ Μούλερ, εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα ότι, εφόσον επιβληθούν νέα επιπλέον μέτρα, αυτά δεν θα είναι τόσο ακραία όπως εκείνα της άνοιξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Την άνοιξη οι περιορισμοί ήταν μεγαλύτεροι, αφού η εκπαίδευση, οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία δεν λειτουργούσαν καθόλου. Τώρα δεν είναι απαραίτητο να γίνει έτσι» επισήμανε μιλώντας στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό TVN 24.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης