Κατά εκατοντάδες συνέρρευσαν νεαροί Ιταλοί σε διάφορα σημεία σε πόλεις της χώρας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά όλων των μορφών διακρίσεων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.

Ανθρώπινες αλυσίδες σχηματίσθηκαν γύρω από το Κολοσσαίο, στη Ρώμη και στην πλατεία Ντουόμο στο Μιλάνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Ρώμη οι διαδηλωτές, στην πλειοψηφία του μαθητές και φοιτητές που φορούσαν λευκά μπλουζάκια στα οποία είχαν γράψει «Όχι στον ρατσισμό», έφτιαξαν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Κολοσσαίο.

Ο υπουργός Ενσωμάτωσης και Διεθνούς Συνεργασίας Αντρέα Ρικάρντι χαιρέτισε τους διαδηλωτές επισημαίνοντας: «πρέπει να προσέξουμε να μην συντηρούμε τον ρατσισμό, αλλά ούτε και την λεκτική βία. Ο ρατσισμός ξεκινά από τα λόγια και καταλήγει στις πράξεις».

Στο Μιλάνο στην πρωτοβουλία που οργάνωσαν σχολεία της πόλης συμμετείχαν μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και αθλητές όπως ο Φράνκο Μπαρέζι, πρώην ποδοσφαιριστής της Μίλαν.
Η Μαρία Γκράτσια Γκουίντα, αναπληρωτής δήμαρχος του Μιλάνου, αναφέρθηκε στη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε τη Δευτέρα σε εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαδηλώσεις και ανθρώπινες αλυσίδες πραγματοποιήθηκαν και σε ακόμη 34 ιταλικές πόλεις, ανάμεσά τους η Μπολόνια, το Μπάρι, η Βενετία, η Τεργέστη και το Τορίνο.

Στην Ιταλία καταγράφονται συχνά επεισόδια βίας εναντίον αλλοδαπών και Ρομά.

Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης