Κοντά στους πληγέντες απομονωμένων περιοχών στις κινεζικές επαρχίες Γιουνάν και Γκούιζχου, όπου σημειώθηκαν διαδοχικές ισχυρές σεισμικές δονήσεις το πρωί της Παρασκευής, βρίσκονται από το μεσημέρι του Σαββάτου εκατοντάδες τόνοι τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Τουλάχιστον 89 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 750 άνθρωποι σκοτώθηκαν, με τον μεγαλύτερο σεισμό να έχει ένταση 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο Εγκέλαδος «χτύπησε» κυρίως ορεινές περιοχές των επαρχιών, σ’ ένα τμήμα της ασιατικής χώρας το οποίο διαθέτει απαρχαιωμένες υποδομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Associated Press, δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι έμειναν άστεγοι, ενώ τουλάχιστον 430.000 σπίτια έχουν υποστεί υλικές ζημιές (εκ των οποίων τα 6.650 έχουν καταστραφεί ολοσχερώς), αναγκάζοντας περισσότερους από 200.000 ανθρώπους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.

Παράλληλα, έντονα είναι τα προβλήματα στο δίκτυο υδροδότησης και ηλεκτροδότησης.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπερωρίες στα νοσοκομεία

Εν τω μεταξύ τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από τον απεγκλωβισμό παγιδευμένων ανθρώπων μέσα από τα συντρίμμια κατεστραμμένων κτηρίων καθώς και τη μεταφορά τραυματιών στα νοσοκομεία.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί βρίσκονται και αρκετά παιδιά, με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό να κάνει υπερωρίες προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Κίνας, Wen Jiabao, επισκέφτηκε χώρους όπου έχουν διαμένουν προσωρινά οι σεισμοπαθείς, σημειώνοντας στις πρώτες του δηλώσεις ότι ο κρατικός μηχανισμός συνεχίζει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό αγνοουμένων. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το κόστος των ζημιών θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. δολάρια.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Κίνα: Ογδόντα οι νεκροί και πάνω από 700 οι τραυματίες, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012, 10:31

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης