Σε μία κίνηση υποστήριξης του Σουηδού σκιτσογράφου Λαρς Βιλκς, ο οποίος δέχθηκε απειλές για τη ζωή του από την αλ-Κάιντα, οι μεγαλύτερες σουηδικές εφημερίδες αναδημοσιεύουν σήμερα στην πρώτη τους σελίδα το σκίτσο του προφήτη Μωάμεθ που προκάλεσε την οργή του μουσουλμανικού κόσμου.

«Ο Λαρς Βιλκς δεν είναι μόνος του σε αυτή τη μάχη. Η απειλή εναντίον του είναι απειλή εναντίον όλων μας», γράφει η εφημερίδα Dagens Nyheter, που καλεί το σουηδικό κράτος να παρέχει κάθε δυνατή προστασία στον σκιτσογράφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εφημερίδα Expressen, η οποία αναδημοσιεύει το σκίτσο στο πρωτοσέλιδό της, σχολιάζοντας «ότι μία ανοιχτή κοινωνία πρέπει να δείχνει ότι δεν υποκύπτει στις απειλές, ότι είναι έτοιμη να αγωνιστεί για την ελευθερία της έκφρασης».

Ο Λαρς Βιλκς προκάλεσε την οργή του μουσουλμανικού κόσμου, όταν τον Αύγουστο του 2007 είχε δημοσιευθεί σε σουηδικό έντυπο σκίτσο του που απεικόνιζε τον προφήτη Μωάμεθ με σώμα σκύλου, με αποτέλεσμα η αλ-Κάιντα στο Ιράκ να τον «επικηρύξει» για 100.000 δολάρια, συν «έξτρα μπόνους εάν σφαγιαζόταν σαν αρνί».

Χθες, οι ιρλανδικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν επτά μουσουλμάνους ως υπόπτους για τη συμμετοχή τους σε συνωμοσία για τη δολοφονία του σκιτσογράφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Συλλήψεις για σχέδιο δολοφονίας σκιτσογράφου, 9 Μαρτίου 2010, 17:49

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης