Αναφορές για… κινεζική «χείρα» βοηθείας στην εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου

Αναφορές για… κινεζική «χείρα» βοηθείας στην εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου
Συνολικά οκτώ στρατιωτικά οχήματα, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά και την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, φέρεται να πούλησε κινεζική εταιρεία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Β. Κορέας, μετέδωσε το ιαπωνικό κρατικό κανάλι NHK.

Επικαλούμενο δημοσίευμα του Κέντρου Πληροφοριών, Κανούα, στον Καναδά αναφέρει πως η εταιρεία «Hubei Sanjiang Space Wanshan Special Vehicle Co» πούλησε τα οχήματα το 2011, έχοντας λάβει τη σχετική παραγγελία το 2008.

Η Κίνα αποτελεί έναν από τους παραδοσιακούς συμμάχους της Β. Κορέας, με τον εκλιπόντα ηγέτη της ασιατικής χώρας, Kim Jong-il να πραγματοποιεί συχνά ταξίδια, με το ειδικά διαμορφωμένο τραίνο του, στη γειτονική χώρα προκειμένου να υπογράψει εμπορικές και οικονομικές συμφωνίες. Μετά την αποτυχημένη εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, το Πεκίνο απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση, την ίδια στιγμή που η Δύση εξαπέλυε απειλές για νέες οικονομικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με το Κανούα, η συμφωνία προέβλεπε πως τα οχήματα προορίζονταν για εμπορική χρήση.

Δείτε το video…


Δείτε το video...
Κίνα-Β. Κορέα… συμμαχία στον απόηχο της εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Απριλίου 2012, 06:35

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 08:22